Van egy
hasznos tipped?

Hogyan válasszunk autós kamerát?

Vajon minek vesz egy hétköznapi sofőr autós kamerát? Szerintem ennek két oka lehet. Az egyik, hogy az illető roppant elővigyázatos, és tudja, hogy baleset esetén a felvétel döntő bizonyíték lehet, amennyiben a felek nem tudnak megegyezni a vétkességet illetően. A másik, hogy egy nyikhaj meredek felvételeket készít, amiket aztán brahiból feltol a netes videomegosztókra.

Keret Hogyan válasszunk autós kamerát?

Persze azt is el tudom képzelni, hogy valaki megfontoltságból használ autós kamerát – népszerű angol elnevezéssel dash camet –, aztán elcsíp egy jó kis jelenetet, és azt ad hoc jelleggel teszi fel a netre. Hogy ennek milyen jogi következményei lehetnek, az megérne egy másik blogbejegyzést, szóval ezzel most nem foglalkozunk. A lényeg az, hogy ezeknek a kameráknak igenis van létjogosultságuk, és nem pusztán drága, ellenben mihaszna kütyük.

Na de milyen autós kamerát vegyünk? Az átlagsofőrök megelégszenek a szimpla, optimális esetben a visszapillantó tükörre szerelhető modellel, az extrán elővigyázatos vezetők pedig választhatják a dupla, azaz első és hátsó kamerából álló szettet. Fontos, hogy a videó felbontása a lehető legjobb legyen, és a kütyü könnyű kezelhetősége is olyan előny, amit érdemes szem előtt tartani. Persze az autós kamerák esetében is igaz a tétel, hogy minél drágább, annál többet tud. A full HD, a GPS útvonalrögzítés, az éjszakai üzemmód, a gyorsulásmérő és társaik mind-mind emelik a költséget, ezért vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen funkciókra van szükségünk, és ennek megfelelően kiválasztani egy adott modellt.

Az igazán extrém arcok nem a kocsijukba szerelnek kamerát, hanem a sporteszközeikre, sőt, olykor egyenesen magukra, vagyis a sisakjukra. A BMX-esek, deszkások, snowboardosok, bázisugrók és egyéb komisz anyaszomorítók strapabíró, profi akciókamrával készítenek szédítő felvételeket.

Akárhogy is, ez a piac ma már akkora, hogy elvárásoktól és pénztárcától függően mindenki megtalálja a kamerát, amire szüksége van.

Weboldal címe: https://www.hd-tech.eu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI MOBIL, OKOSTELEFON, TARTOZÉK TIPPEK

A használt asztali PC vásárlás előnyei

A használt asztali PC vásárlás előnyei

Amikor az ember számítógépe bemondja az unalmast, és újat kell vásárolni, sok tényezőt szükséges figyelembe venni. Mekkora legyen a memória, milyen grafikus kártya legyen benne, mekkora vinyóra van szükségünk? Fontos kérdések ezek, azonban legalább ennyire fontos az ár is. Mielőtt fejvesztve rohannánk az első szaküzletbe, nézzünk szét a használt asztali PC-k között is - meg fogunk lepődni!

Mit kell tudni az utángyártott tonerekről?

Mit kell tudni az utángyártott tonerekről?

A nagy elektronikai áruházak - némi túlzással - ma már úgy dobálják utánunk az olcsóbbnál olcsóbb márkás nyomtatókat, a kecsegtető ár azonban némileg megtévesztő lehet. A printerből ugyanis idő után törvényszerűen elfogy a tinta, egy új patron pedig közel annyiba is kerülhet, mint maga a készülék. Laikusként ilyenkor azt érezhetjük, hogy jól átvertek minket. Egy minőségi utángyártott tonerrel ugyanakkor jelentősen olcsóbban lehelhetünk újra életet, vagyis festéket nyomtatónkba.

Lehet projektorod százezres kiadás nélkül

Lehet projektorod százezres kiadás nélkül

Több mint egy éve döntöttem úgy, hogy otthagyom a munkahelyem, és tanácsadóként saját vállalkozást indítok. Az ügyfeleknek tartott prezentációkhoz szükséges volt a projektor kölcsönzés.

Vidéken is lehet bútort venni

Vidéken is lehet bútort venni

Amikor bútor vásárlást tervezünk, sokan elfelejtik, hogy vidéken is lehet minőségi bútort venni. Egy debreceni bútorbolt éppen olyan jó, mint egy pesti, de a házhoz szállításon sokat spórolhatunk.

Használt laptop a nagyszülőknek

Használt laptop a nagyszülőknek

Sajnos már régóta távol élek a nagyszüleimtől. Nagyon aggódom értük, ezért megleptem őket egy használt laptoppal. Nagyon jó ötlet volt, ők is élvezik!